søndag 17. juni 2012

Kjerringøy til Tranøy på Hamarøy.

85 Nm og mange timer for det meste for motor. 


Fantastisk flott denne samling hus fra dette gamle handelsstedet. Dette stedet var jo virkelig stort i gamledager. Prata litt med en kokk på en uterestaurant som måtte ha en uterøykepause. Han snuble rett i mæ. : ) Vi kom straks i prat, og det viste sæ jo at han va fullstendig - Kjerringøygal. Det va ikke måte på entusiasme og insisterte på at æ måtte bli lengere der siden det kommer en kjent kunstner hit i morra.
Det gjorde æ ikke. Heller labba æ litt omkring og tok endel bilder, labba i butikken, satt på dekk og leste  i perfekt sommervær.
Saken va den at egentlig va æ på seilas etter bare 3 timer på Kjerringøy. Kommet midt uti fjorden så va det plutselig - vindstille.
For en overraskelse da ; ) Æ gidder ikke kjøre motor igjen og returnerer til havna, blir over og starter på igjen grytidlig neste dag.
Da blir det fineste seiling i ca 4 timer så e det plutselig igjen ja - vindstille. ; )
Ka sku æ gjort ut`n motor ? 
Æ peisa på mot steigen området og blei vanvittig usikker på om æ skulle finne en havn der eller bare kjøre på videre.
Etter 7 timer fikk æ nok og kikka ut en havn på Engeløy i Steigen. Det blei Røssøya. En  griseflaksavgjørelse dette. For en natur - æ blir helt oppspilt og hiver Ut på sjøen straks skute e fortøyd, men først sender æ sms til min kamerat i Krsand som kommer herifra.
Han padler også kajakk så da må æ jo terge han litt.
Krittvite strender og veldig grunt i svære områder - reneste paradis. Alt dette omgitt av storstilt natur.
En wobbler henger etter mæ alltid når æ og Ut e ute, og fire Makreller - ja Makrell ; ) fikk hilse på mæ før æ slapp dem fri igjen.
Æ vil ha ØØØØØØRRRRETTTTT !!!!! Makrellalså - dem hører ikke hjemme her. 
Det ringer på min mobil og det viser sæ at Bjørn har to brødre her. Jon og Rune. De har æ hilst på før i Bjørn sin 50 års dag.
Æ blir inviter på innflytterfæst til Rune. Æ padler først en god tur i dette gedigne stedet, strander på en starnd å hiver alle klær. : ) labber omkring så kroppen får ekte friskluft. Æ blir henta på kvelden og vi ender opp i fiskesuppe, conjak og laaang sigar hos Rune.
Æ kjenner ingen av de andre gjestan, men vennskap kommer fort her oppe i nord så stemninga e i taket fort.
Tre på natta blir det stille i vindstilla. Æ våkner på formiddagen med svak dunking under min kommende - hentesveis. ; )
Litt senere e æ på tur igjen og målet e lenger nord. Harstad med en eller kanskje to stopp.
Litt etter Røssøya kommer Straumhamn. En liten utrolig pærle innimellom en natur som bader i dis og lave skyer, det lett sildrer vann fra disen og gjør stedet magisk. Æ hiver ut anker bak og fester skuta til fjellet helt innerst. Etter å nesten skli ut i sjøen når æ setter foten på speilglatt fjell - kommer æ mæ i land med svetten i panna. Det va jaggu nærepå ett lite bad med fotoapparat og mobilen i lomman. : )
Det ligger ett vann like innafor- dit måtte æ me fiskestang i hand, håp og tro på ørretfangst. Det blei årets første myggstikk og ingen ørret.
Vannet ligger i foten av Hamarøyskaftet og er sikkert like dypt som fjellene rundt er dype. Håpløst forsøk. Æ pakker sammen, kommer mæ ombord og jager videre for motor. Æ har sett Hval for første gang i dag. Den kom imot mæ og passerte ca 50 meter fra mæ. Vil man se hval e vel Vestfjorden stedet. Vetsfjorden ligger nu fullstendig blank i regndis så merkelig at horisonten blir usynlig til tider. Det e vakkert og mystisk ute nu, æ setter ned tempoet og ligger stille en stund og nyter denne rare utsikta. Det e småseint på ettemiddagen så æ kikker i kartet igjen og sier Tranøy til mæ sjøl. Og her e æ nu. Kikker her i morra, må ha mere mat.




Runda akkurat 1000 Nm like før Kjerringøy havn.




Litt av den moderne delen fra Kjerringøy havn


Fint område dette






Gamlekirken i Steigen. Bygd på 12-1300 tallet.




Ved ankomst Røssøya








Endelig kom Ut seg ut igjen. ; )


Lofotveggen i bakgrunnen.









Ja dette e faktisk et nakenbilde av mæ sjøl. : )


Rune helt til høyre inviterte mæ på fest.
Godt æ sa ja. : )


Vestfjorden slik den kan bli. 


Hamarøyskaftet


Ingen fisk, men mye mygg. : )


Tranøy fyr i regn og dis.


4 kommentarer:

  1. Kjempe fine bilda Inge.
    Godt å sjå at du fant det telrette med Engeløyværingan.
    Bjørn

    SvarSlett
  2. Ved ankomst røssøya har du tatt et perfekt bilde av napoleonsprofilen. Ser du den? Hilsen Mette

    SvarSlett
  3. Hei Inge.Fikk tips om bloggen fra Sverre på jobben i dag. Litt flau for at jeg ikke har fulgt bedre med.Har lest igjennom april og mai i kveld.HELT UBETALELIG !!!!!. Har lest noen blogger før , men dette tar gull.Du har fått tips før, ser jeg, om å skrive bok om turen.Bruk bloggen som manuskript,og ikke forandre ett ord.Skal lese Juni i morgen etter kjedelig langdag på verkstedet.God tur videre, så høres vi med siden. Ove.

    SvarSlett
  4. Hei igjen Inge. Klarte ikke å slå av her. måtte bare lese videre.Skjønner at du har hatt en fantastisk tur så langt.Vet at dette bare går bra,da du har foberedt turen lenge.Vi skal feriere nordpå i år.Laptoppen blir med og jeg kommer til å følge resten av turen. Vær du sikker.Ser at klokka på kommentarfeltet er gal Den er 01.18 akkurat nå ,så nå er det natti natti. Ove

    SvarSlett