søndag 3. juni 2012

Rørvik.

47,6 Nm 9 timer

Turen fra Setervik blei lengre enn æ hadde tenkt mæ også denne gangen.
Været eller Værmeldingen slo ikke til før langt utpå ettermiddagen. Det var nesten vindstille når æ forlot Setervik, og æ bela mæ på motortur til en uthavn.
Sånn ble det ikke. Men først hadde æ en liten bomtur da æ forsiktig kom mæ igjennom ett grunt område hvor det va dypere enn det så ut som.
Dybdealarmen hadde pepet lenge og viste kun 0,5 meter dybde. Skuta stikke 1,7 meter ned, og 15 meter opp. Fortsatt har æ fremdrift så dybdealarmen må æ nok ta me en stor klype salt.
Uansett så kom æ mæ nu igjennom grunna, men æ hadde ikke lagt merke til at det er telelinje over sundet : )
som æ ikke kommer under. Dermed e det å følge sporloggen nøyaktig samme vei tilbake.
Heldigvis tok omveien ikke mer enn 1/2 time. Belønning var nydelig natur og hvite strender, ørn, sjøørret som hopper og fineste skjærgård med flotte vel bevarte gårder.
Inntil æ finner frem i øyriket og kjører ut en fjord, og starter på siste del av havet Folda mot Rørvik har vinden begynt og melde seg. 
Ut fjorden kan det se ut som æ vil få vinden inn på babord side og kanskje sløre mæ inn mot Rørvik. Det skjer ikke - heller bare retter vinden seg rett i mot etterhvert som æ dreier mer nord. 
Så da e det motvind igjen og snart e det som meldt - stiv kuling.
Reve seil og reve seil - e blitt en lek nu. Har aldri reva seil så ofte som i denne turen. Nesten alle etapper medfører det. ; )
Siden æ helst vil seile så blir det å krysse mot og da tok turen mye lengre tid, og da så lenge at æ ikke rakk butikken. Mat og drikke e det nok av ombord, men det e jo alltid noe ekstra man ønsker.
Istedet blei den en pubtur til Rederiet. Eller Forliset som en ansatt hos en konkurent helst ville kalle stedet.
Inne på Rederiet var det få først, det va jo bra for min del. Æ fikk en veldig hyggelig velkomst av Ida. Ida e sikkert verdens hyggeligst menneske på andre sia av disken. 
Senere på kvelden kom kveldens underholdning - 2 voksne karer, en på gitar og så en vokalist samt 
backupmusikk i sorte bokser. De fikk fort opp stemninga og vokalisten overraska mæ me kjæmpe stemme og stort utvalg låter. Tia flyr når det e moro, og plutselig va æ ombord igjen.
Annet:
Det e blitt Søndag og æ må ut å labbe en tur. Kikke rundt og kanskje snakke med en Rørviking.
Ca 20 meter tok det, så kom æ i prat med Ragnar som også seiler. Æ blei like godt invitert ombord på kaffe og prat. Ja æ va ikke engang kommet på land. ; )
Der va også kona Ruth. Sammen klargjør de skuta for ferie langs Helgeland.
Her blei det veldig hyggelig prat og massevis av nyttige tips ang steder og seileleder.
Lokaltips også - besøk Kystmuseet Norveg. Det gjorde æ og anbefales herved. Flott arkitektur på bygget og kjæmpeinnføring fra livet langs kysten i gamledager fra før motoren kom og til i dag. 
Motoren måtte vekk! Den skremmer vekk fisken med alt sitt støy! Var gamledagers reaksjon.
I dag stopper verden uten motoren. : )



Like før æ må snu.


Her kommer æ igjennom, men bare for å måtte snu pga ledninger over sundet.




Det har begynt å blåse kraftig opp.


Dette er etterhvert blitt normal vindstyrke : )


Innseilinga til Rørvik.


Ombord hos Ruth og Gunnar


Kystmuseet Norveg






Innvendig er denne vakre kirke desverre ødelagt av brann .


Morsomt måketak ; )
Her har dem etablert sæ me reir og utflygningssklie : )





Rørvik havn og gjestehavn.


1 kommentar:

  1. Frode fladmark Ålesund3. juni 2012 kl. 10:50

    hei igjen
    har lest bloggen din fra Håholmen til den siste mye fint du skriver ,det var synd at du fikk så dårlig mottagelse på Håholmen men det var andre tider før nå tenker dem vell bare peng.her i Spania har vi det fint varmt og godt men i dag hadde vi ca 5 min med haggel i 25 grader slå den du..ha en fin tur gleder meg til fortsettelsen..Lykke til videre

    SvarSlett